(recept
si oblíbilo 31 návštěvníků)
Bavorské vdolky dle kuch. pohotovosti
Potřebné ingredience
400 ml mléka, 40g droždí, 130g cukru, 1 kg pol. mouky, 3 vejce, 120g másla, citr. kůra, sůl a olej na smažení, povidlí a tvaroh s cukrem a šlehačkou na ozdobu
Postup přípravy
Z vlažného mléka, droždí, trochu cukru a trochu mouky necháme vzejít kvásek, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto. Bochánek dáme na vál a přikryjeme na cca 10 min. Rozválíme na 1 cm silnou placku a vykrajujeme kolečka, která necháme znovu kynout. Klidně i hodinu. Promáčkneme a smažíme pomalu do zlatova . Zdobíme povidly a tvarohem (s cukrem a šlehačkou). Je z toho cca 50 ks a nebojte se, že je to moc. Jsou opravdu výborné !!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
vtipálek
(upraveno)
15. 12. 2013, 15:39
Výborné těsto, skvěle se s ním pracuje. A vdolečky jsou vážně chutné.
2babajaga
(upraveno)
18. 2. 2013, 13:12
Mňam!!Ty už jsme dlouho nedělali.Já dávám navrch povidla a pribináček doma udělaný.
gkuzhg
(upraveno)
17. 2. 2013, 18:09
já si tam dam ještě R U M
danca60
(upraveno)
17. 2. 2013, 20:02
@gkuzhg
Ten určitě neuškodí, já nedávala, protože nemám...